fbpx

Keto aamupala – Parhaat vaihtoehdot

”Aamupala on päivän tärkein ateria” on varmasti jokaiselle tuttu sanonta. Onko asia todellakin näin? Miksi aamupala olisi edes pakollinen ja minkälainen on oikeasti hyvä ja terveellinen keto aamupala ketogeenistä ruokavaliota noudattavalle?

Tässä kirjoituksessa käyn läpi aamupalan tärkeyden, sekä esittelen muutaman esimerkki keto aamupalan, joiden avulla aamut lähtevät mukavasti käyntiin myös Keto ruokavaliota noudattaessa.

Miten tärkeä aamupala oikeasti on?

Monelle aamupalan syöminen on pakollinen tapa, jota ilman päivä ei vain tunnu lähtevän käyntiin. Toiset taas jättävät aamupalan välistä, vaikka eivät edes noudattaisi minkäänlaista VHH tai keto ruokavaliota.

Kokeile kertoa tuttavillesi, että jätät aamupalan välistä. Reaktio on usein ihmettelyä ja paheksuvia kommentteja.

Aamupalan tärkeyttä mainostetaan erityisesti laihduttajalle. Välillä jopa väitetään, että sen syömättä jättäminen johtaa painon nousuun. Kuulostaako sanonta ” Syö aamiaista kuin kuningas…” Tutulta?

Aamulla keho on paastossa, jonka aamupala katkaisee

Englanniksi aamiainen on ”Breakfast” joka taas suomeksi käännettynä tarkoittaa ”paaston katkaisu”.

Nukkuessamme keho on paastotilassa, jolloin myös ihan tavallista ruokavaliota noudattavan keho saattaa yön aikana olla lievässä ketoosi -tilassa.

Kuten varmasti jo tiedät, paastossa keho ei vapauta insuliiniä verenkiertoon, joten keho polttaa rasvaa erittäin tehokkaasti. Tämä paastotila jatkuu niin kauan, kunnes syöt hiilihydraattia tai proteiinia. Sekä proteiini että hiilihydraatti laukaisevat insuliinin vapautumisen verenkiertoon.

Rasva ja rasvakahvi ei siis aiheuta paaston katkeamista?

Rasva ei aiheu ei aiheuta insuliinin vapautumista verenkiertoon, jolloin se ei myöskään katkaise paastoa. Tästä syystä rasvakahvi on niin suosittu aamupala keto ruokavaliota noudattavien keskuudessa.

Jos siis nautit aamupalaksi pelkkää rasvaa sisältävän kahvin, pysyy kehosi paastotilassa polttaen tehokkaasti rasvaa, kunnes syöt seuraavan kerran hiilihydraatteja tai proteiineja.

Jos tavoitteena on laihduttaminen VHH ruokavaliolla, rasvakahvi on mitä parhain tapa totutella aamupalan välistä jättämiseen.

Jos tavoitteesi on laihduttaa, kehotan käyttämään rasvakahvia vain totutteluun, jotta osaat myöhemmin jättää aamupalan kokonaan välistä. Rasvakahvi sisältää runsaasti energiaa, eikä täten ole hyvä laihduttajan aamupala pidemmällä aikavälillä.

Jos rasvakahvi ei maistu, mutta aamupala tuntuu vaikealta jättää välistä, kokeile siirtää sitä pikkuhiljaa myöhemälle. Aluksi syö aamupala 30min myöhemmin, sitten tuntia myöhemmin jne..

Onko aamupalan välistäjättämisellä muita hyötyjä kuin rasvanpoltto?

Tutkimusten mukaan paastotilassa solut uusivat itseään, elimistö poistuu myrkkyjä ja immuniteetti vahvistuu.

Paasto poistaa myös kehosta mata-asteista tulehdusta, mutta sen ei pitäisi olla ongelma, jos noudatat puhdasta ketogeenistä ruokavaliota.

Vaikka aluksi saattaa tuntua, ettei paastotilassa pysty keskittymään, pienen totuttelun jälkeen saatat myös huomata, että jättämälla aamupalan välistä, työtehosi ja keskittymiskykysi paranee.

Millainen on hyvä keto aamupala?

Keto aamupala
Pekoni on klassinen, muttei kaikista terveellisin keto aamupala

Paras keto aamupala on välistä jätetty aamupala, tai vähintäänkin koostuu rasvasta. Mutta millainen sitten on hyvä keto aamupala?

Pyri siihen, että valtaosa keto aamupalan energiasta koostuisi rasvasta ja hyvistä lähteistä saatavista proteiineista. Näin pysyt kylläisenä ja energiaa riittää tasaisesti koko aamuksi.

Vaikka et noudattaisikaan keto, VHH tai LCHG ruokavaliota, on suotavaa jättää aamupalalta hiilihydraatit kokonaan pois. Sillä ketogeeninen aamupala varmistaa sen, että verensokerit pysyvät koko aamupäivän tasaisena.

Tässä parhaat keto Aamupala reseptit

Tässä muutama loistava keto aamupala resepti, joiden avulla loihdit herkullisen VHH aamupalan

Pelkkä vesi tai rasvakahvi

rasvakahvi

Kertauksena vielä: Jos tavoitteenasi on rasvanpoltto, suosittelen ehdottomasti jättämään aamupalan välistä.

Ketogeenisen ruokavalion alkuvaiheissa tämä saattaa tuntua haastavalta, joten aamupalaa ei kannata jättää välistä heti ensimmäisillä viikoilla. Kun kehosi tottuu ketoosi tilaan, huomaat pian, ettet edes kaipaa koko aamupalaa.

Rasvakahvi toimii hyvänä vaihtoehtona, jos haluat päästä irti aamupalan syömisestä, mutta päivä ei vain yksinkertaisesti lähde käyntiin ilman aamiaista.

Sekoita kahviin hyviä rasvoja, kuten kookosöljyä mielen mukaan. Älä kuitenkaan lisää maitoa, sillä sen proteiinit sekä sokerit katkaisevat paaston.

Ketoletut

Ketoletut on helpposti valmistuva herkullinen aamupala. Ne ovat gluteenittomat, vähähiilihydraattiset ja tarvivat vain 6 raaka-ainetta. Myös perheen pienemmit pitävät näistä!

Resepti: Ketoletut

Keto Sämpylät

Keto sämpylät pohjautuvat mantelijauhoihin, joten ne ovat ovat gluteenittomia sekä vähähiilihydraattisia. suosittelen nauttimaan ne voinokareen kanssa.

Resepti: Keto sämpylät

Chia puuro

”Keto riisipuurona” tunnettu Chia puuro on yksi helpommista keto aamupala resepteistä. Sekoita Chian siemeniä illalla kuohukermaan ja laita yöksi jääkaappiin – Herkullinen chia puuro on valmis aamulla

Resepti: keto Chia puuro

Munakas pekonilla

Voissa paistettu munakas pekonilla on varmasti se klassisin VHH aamupala. Kannattaa kuitenkin olla varuillaan pekonin sisältämien lisä-aineiden kanssa.

Usein kysyty kysykset keto aamupaloista

Tässä vielä yleisimpiä kysymyksiä. Jos mieleen vielä jäi jotain, kysy rohkeasti kommenteissa!

Millainen on hyvä keto aamupala?

Hyvä keto aamupala sisältää runsaasti rasvaa, kohtalaisesti tai ei ollenkaan proteiineja ja mahdollisimman vähän hiilihydraatteja

Onko rasvakahvi hyvä keto aamupala?

Rasvakahvi sellaisenaan on mitä parhain keto aamupala, se ei katkaise paastoa ja tehostaa näin aamupäivän rasvanpolttoa

Onko aamupala pakollinen keto ruokavalilla?

Ketogeenistä ruokavaliota noudattaessa kannattaa harkita aamupalan välistäjättämistä.

Jätä kommentti

HUIPPUTARJOUS KETOILIJOILLE!

Nextory tarjoaa parhaan mahdollisen startin ketodieetin aloittamiseen. Saat 14 päivän maksuttoman kokeilun, jonka aikana voit lukea rajattomasti keto aiheista kirjallisuutta.

Valikoimasta löytyy mm. seuraavat kirjat

  1. Anni Sirviön ketoreseptit
  2. Ketolicious
  3. 10 tunnin dieetti (Ohjeet pätkäpaastoon)
  4. Eroon makeanhimosta: Näin vapaudut sokerikoukusta
  5. Ja runsaasti muita loistavia kirjoja

Yksittäin ostettuna nämä kirjat maksaisivat yli 50 euroa, mutta nyt saat ne käyttöösi 30 päivän ajaksi täysin maksutta! Tämä tietopaketti on varmasti kattavampi kuin kalliit valmennukset!

Mitä vielä odotat? Tee keton aloittamisesta helppoa, äläkä anna huonolaatuisten vinkkien tai vaikeasti valmistettavien reseptien estää unelmapainon saavuttamista!

Tartu tähän tarjoukseen ja huomaat kuinka helppoa keton noudattaminen ja herkullisten keto-ateroiden valmistaminen on!

Lunasta tämä tarjous HETI klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan