fbpx

Ketogeeninen ruokavalio kokemuksia & tulokset- Näin nopeasti paino putosi

Tässä kirjoituksessa jaan omat omia kokemuksia ketogeenisestä ruokavaliosta (tunnetaan myös nimellä ketodieetti) sekä laihdutukseni tulokset.

Ennen ketogeenisen ruokavalion aloittamista olin kamppaillut vuosia sairaalloisen ylipainon kanssa olin kokeillut kymmeniä eri ruokavaliota ja dieettejä, jopa järjettömiä mehupaastoja.

Kaikki aikaisemmat laihdutusyritykseni olivat tuhoon tuomittuja, paino joko tuli nopeasti takaisin tai en vain kyennyt pitämään ruokavaliota yllä.

Sitten silmiini osui ketogeeninen ruokavalio, joka tosiasiassa kuulosti entistä järjettömämmältä, kuka muka laittaa voita kahviin ja eikö se ole erittäin epäterveellistä?

Lähdin kuitenkin tutkimaan ketogeenistä ruokavaliota tarkemmin ja huomasin nopeasti että, moni on onnistunut laihduttamisen lisäksi myös pitämään painon kurissa.

Tällä kertaa kerron omat kokemukset ketogeenisestä ruokavaliosta.

Rasvan käyttö pelotti

En ollut koskaan ollut mikään rasvan erityinen ystävä, epäterveellistä sokeria tosin kului sitäkin enemmän.

Kaikki muut kokeilemani ruokavaliot pyrkivät minimoimaan rasvan käytön ja oikeastaan jääkaappi koostui lähinnä vähärasvaisista kevyttuotteista.

Aloitin perehtymällä tarkemmin näihin kevennettyihin versioihin ja nopeasti selvisi, että kevytmajoneesit ja muut sisältävät huomattavat määrät kaikkea epäterveellistä roskaa, etenkin sokeria ja lisäaineita.

Opin myös, että vaikka grammassa rasvaa on tuplasti enemmän kaloreita, kuin grammassa sokeria, mutta rasva pitää silti nälän paremmin kurissa.

En ollut ihan täysin vakuuttunut rasvan ja ketogeenisen ruokavalion hyödyistä, mutta päätin kokeilla “kevennetysti”, eli en lähtenyt heti tilaamaan turhia lisäravinteita tai lisäämään voita aamukahviini.

Ketoflunssa sai melkein luovuttamaan

Ketoflunssa

Tein aloittaessani varmasti kaikki virheet mitä ketogeenisen ruokavalion kanssa voi tehdä, ei siis varmasti tule kenellekään kokeneemmalle yllätyksenä, että ketogeenisen ruokavalion haitat iskivät.

Ketoflunssa kesti varmasti reilun viikon, en oikeastaan pystynyt tekemään tietokoneella juuri mitään, teki mieli vain maata sängyssä ja nukkua.

Päätäkin särki jatkuvasti, mutta se oli paljon tavallista päänsärkyä lievempää.

Oudoimpia vaikutuksia oli jatkuva nenän tukkoisuus, josta en ole lukenut ollenkaan muiden kokemuksia.

Melkein luovutin, mutta alkuvaiheessa nopeasti tippuva vesipaino motivoi, joten päätin kuitenkin ensin etsiä netistä lisää tietoa ja tajusin etten varmaan saa tarpeeksi suolaa ja rasvan määrääkin olisi hyvä lisätä.

Myönnän sen, pihtasin edelleenkin liikaa rasvan kanssa, ja kaloreita tuli todellisuudessa enemmän proteiineista kuin rasvasta.

Suolan lisääminen juomaveteen tuli myös yllätyksen, eikös sekin ole epäterveellistä? Ilmeisesti ketogeenisellä ruokavaliolla suola kuitenkin lähtee elimistöstä tavallista nopeammin pois joten sitä on pakko syödä enemmän.

Voin kertoa, että ensimmäiset kerrat suolavesi maistui ihan hirveältä, mutta ainakin päänsärky lähti (suolaa piti oikeastaan laittaa tosi paljon).

Adaptoitumisvaiheen jälkeen ketogeeninen ruokavalio alkoi toimia

Itselläni ketogeeniseen ruokavalioon sopeutuminen kesti varmasti yli kuukauden, mutta sen jälkeen huomasin, että sen noudattaminen helpottui.

Olen aina ollut hirveä sokerihiiri, mutta nyt ei edes tehnyt mieli ottaa herkullisia konvehteja kun niitä tarjoiltiin ystävien kanssa illanistujaisissa.

Myös nälkä katosi huomaamattomasti, aikaisemmin kävin usein jääkaapilla hakemassa erinäisiä naposteltavia, monesti pelkästään tylsyyttäni. Nyt ei enää tehnyt mieli napostella

Pätkäpaasto nopeutti laihtumista

Luin myös pätkäpaastosta, joten päätin aluksi jättää iltapalan pois ja myöhemmin join vain sen kuuluisan rasvakahvin aamupalaksi.

aikaisemmin olin useasti ärtynyt, jos en ollut saanut ruokaa hetkeen, ilmeisesti kyseessä oli heittelevät verensokerit. Nyt en huomannut mielialassa tai vireystilassa mitään muutoksia, vaikka jätin aterioita syömättä.

Akne katosi

Kasvoillani esiintyi ennen dieettiä monesti lievää aknea, mutta jonkin aikaa ketogeenistä ruokavaliota noudatettuani akne alkoi hellittää, ja lopuksi katosi kokonaan.

Aloitettuani ketogeenisen ruokavalion vähensin myös maitotuotteiden käytön minimiin (vain pieni tilkka maitoa kahviin), joten se saattaa olla myös osatekijä.

Yöunet maistuivat

Huomasin myös nukkuvani paremmin ketogeenistä ruokavaliota noudattaessa, tosin tähän saattaa vaikuttaa myös se, että yritin pitää säännöllisempää unirytmiä

Pystyin helposti nukkumaan 7-8 tunnin yöunet putkeen, aikasisemmin heräilin helposti keskellä yötä sekä nukahtaminen oli silloin tällöin haastavaa.

Monet vaikutukset huomasin vasta ketodieetin jälkeen

Totta puhuen, suurimmat vaikutukset huomasin vasta “palattuani normaaliin”, jatkuva väsymys alkoi taas, en ollut enää läheskään yhtä virkeä kuin ketogeenistä ruokavaliota noudattaessani, myöskin keskittymiskykyni laski

Treenimotivaatio katosi

Ketogeenistä ruokavaliota noudattaessa minulla ei ollut mitään ongelmaa käydä kuntosalilla tai lenkillä, jostain pursusi aina kova motivaatio, heti kuitenkin lisätessäni sokereita ruokavalioon kaikki motivaatio katosi ja halusin vain jäädä sohvalle.

Oikeastaan huomasin, että mitä enemmän söin hiilihydraattia sekä sokeria, sitä vähemmän kiinnosti kuntoilla, kun taas nostin rasvoja ja vähensin sokerinkulutus, alkoi kuntoilu taas kiinnostaa.

Painoa kertyi nopeasti takaisin

Heti hiilihydraatteja lisätessä painoa alkoi kertyä takaisin nopeasti, mutta käsittääkseni kyseessä oli vain nesteitä, ei rasvaa.

Ketodieetin jälkeen painoa tuli takaisin nopeasti noin 3 kiloa, jonka jälkeen se tasaantui.

Ketogeenisen ruokavalion tulokset – paljonko paino todellisuudessa putosi?

Ensimmäisen kahden viikon aikana ketogeenisen ruokvalion tulokset tuntuivat yllättävän hyviltä, ja painoa putosi jopa noin 5 kiloa, sittemmin tahti hidastui ja painon pudotus viikossa oli noin kilon verran -ei kuulosta paljolta, mutta halusin nimenomaan polttaa rasvaa turvallisesti enkä polttaa lihaksiani.

Lukijoiden ketogeeninen ruokavalio kokemuksia

Oletko kokeillut ketogeenistä ruokavaliota, onnistuitko vai oliko ketogeeninen ruokavalio omalla kohdallasi täysi epäonnistuminen? Jaa omat kokemuksesi kommenteissa!

Jätä kommentti

HUIPPUTARJOUS KETOILIJOILLE!

Nextory tarjoaa parhaan mahdollisen startin ketodieetin aloittamiseen. Saat 14 päivän maksuttoman kokeilun, jonka aikana voit lukea rajattomasti keto aiheista kirjallisuutta.

Valikoimasta löytyy mm. seuraavat kirjat

  1. Anni Sirviön ketoreseptit
  2. Ketolicious
  3. 10 tunnin dieetti (Ohjeet pätkäpaastoon)
  4. Eroon makeanhimosta: Näin vapaudut sokerikoukusta
  5. Ja runsaasti muita loistavia kirjoja

Yksittäin ostettuna nämä kirjat maksaisivat yli 50 euroa, mutta nyt saat ne käyttöösi 30 päivän ajaksi täysin maksutta! Tämä tietopaketti on varmasti kattavampi kuin kalliit valmennukset!

Mitä vielä odotat? Tee keton aloittamisesta helppoa, äläkä anna huonolaatuisten vinkkien tai vaikeasti valmistettavien reseptien estää unelmapainon saavuttamista!

Tartu tähän tarjoukseen ja huomaat kuinka helppoa keton noudattaminen ja herkullisten keto-ateroiden valmistaminen on!

Lunasta tämä tarjous HETI klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan