fbpx

Painonpudotus ruokavalio – näin laihdutus ilman liikuntaa onnistuu

Painonpudotus ei ole koskaan helppoa. Monet uskovat että se on vielä haastavampaa, jos aikaa ei löydy liikunnalle tai kuntosalille.

Todellisuudessa laihdutus ilman liikuntaa on täysin mahdollista ja uskottua helpompaa. Liikunta toimii tehosteena, mutta itse painonpudotus ruokavalio on paljon tärkeämpi.

Jos etsit keinoa laihduttaa ilman liikuntaa, jatka lukemista. Tässä artikkelissa joitain vinkkejä onnistumiseen sekä esittelyssä muutama painonhallinta ruokavalio.

Laihdutus ilman liikuntaa on helppoa, kun ruokavalio on sopiva

Laihdutus ilman liikuntaa eli laihtuminen ruokavaliolla helpoiten kun noudatat sellaista ruokavaliota, johon pystyt sitoutumaan pidemmäksi aikaa.

Yleensä laihduttamisessa on kyse lähes 80 prosenttisesti ruokavaliosta ja loput liikunnasta.

Joskus laihduttaessa vastaan voi tulla tilanne, jossa paino ei putoa. Tällöin kannattaa harkita, olisiko kannattavaa lisätä hieman liikuntaa mukaan.

10 vinkkiä laihduttamiseen ilman liikuntaa

Jos haluat laihtua ilman liikuntaa tai jos sinulla ei yksinkertaisesti ole aikaa sitoutua treenirutiiniin, nämä vinkit auttavat sinut alkuun:

1. Vähennä prosessoituja elintarvikkeita

Jalostetut elintarvikkeet, kuten einesruoat eivät ole hyväksi, ja ne ovat monelle syy painonnousuun.

Jos haluat laihtua ilman liikuntaa, pyri vähentämään prosessoituja elintarvikkeita.

2. Syö enemmän vihanneksia

Kasvikset ovat vähäkalorisia, ne sisältävät runsaasti ravintoaineita ja pitävät kylläisenä pitkään., joten ne ovat täydellinen ruoka laihdutukseen.

Pyri syömään päivässä runsaasti erilaisia vihanneksia.

3. Syö enemmän proteiinia

Proteiini on välttämätöntä painonpudotuksen kannalta. Se auttaa pysymään pitkään kylläisenä, joten ylensyönti on epätodennäköisempää.

Hyviä proteiinin lähteitä laihduttajalle ovat esimerkiksi kana kuten kana, nauta ja kala.

4. Vältä sokeria

Sokeri on yksi pahimmista syyllisistä painonnousuun. Jos haluat laihtua ilman liikuntaa, kannattaa lopettaa sokerin käyttö kokonaan.

Elintarvikkeissa on usein myös ”piilosokeria” eli sokeria löytyy sellaisistakin tuotteista, joista ei sitä uskoisi löytyvän. Kannattaa lukea etiketit tarkkaan.

5. Juo runsaasti vettä

Vesi on välttämätöntä laihtumisen kannalta. Se auttaa huuhtelemaan myrkkyjä pois ja pitää kehon nesteytettynä, mikä on tärkeää, kun yrität laihduttaa.

Pyri juomaan vähintään muutama litraa vettä päivässä, mieluummin enemmän jos voit. Älä korvaa vettä sokerittomilla limppareilla.

6. Vältä alkoholia

Alkoholi sisältää runsaasti kaloreita ja voi johtaa nopeasti painonnousuun. Jos yrität laihtua, kannattaa alkoholia välttää kokonaan.

7. Syö hitaasti

Kun syöt nopeasti, syöt todennäköisesti enemmän. Hitaasti syöminen antaa kehollesi aikaa viestiä aivoille, että olet kylläinen, joten ylensyönti on epätodennäköisempää

8. Nuku riittävästi

Liian vähäiset yöunet voivat johtaa painonnousuun ja hidastaa laihduttamista.

Kun et nuku tarpeeksi, kehosi tuottaa greliini-nimistä hormonia, joka stimuloi ruokahalua.

Pyri nukkumaan 7-9 tuntia yössä.

9. Vältä dieettiruokia

Monet ”dieetti-” tai ”vähärasvaiset” tuotteet sisältävät itse asiassa paljon sokeria ja kaloreita, mikä voi johtaa painonnousuun. Niitä on parasta välttää kokonaan

10. Vältä stressiä

Stressi voi johtaa painonnousuun. Kun olet stressaantunut, kehosi tuottaa kortisoli-nimistä hormonia, joka voi aiheuttaa painonnousua.

11. Tee suunnitelma

Paras tapa laihtua ilman liikuntaa on laatia suunnitelma. Aseta realistiset tavoitteet ja sitoudu noudattamaan suunnitelmaasi.

12. vältä näännytysdieettejä

Näännytysdieetit eivät ole vain tehottomia, vaan ne voivat olla myös vaarallisia.

Jos haluat laihtua ilman liikuntaa, varmista, että syöt riittävästi ruokaa, jotta kehosi saa riittävästi polttoainetta.

Mikä on paras painonpudotus ruokavalio?

Kuten varmasti tiedät, ruokavalioita on olemassa kymmeniä erilaisia, eikä yhtä parasta painonpudotus ruokavaliota ole.

Paras laihduttajan ruokavalio riippuu tavoitteistasi. Jos pudotettavaa on vain vähän ja tavoitteena on nopea laihdutus ilman liikuntaa, vähäkalorinen kitudieetti saattaa olla hyvä vaihtoehto m

Mutta jos pudotettavaa on paljon ja haluat myös pitää painon poissa jatkossakin, kannattaa tavoitteeksi ottaa maltillinen painonpudotus ja valita sellainen ruokavalio ohjelma, jota pystyt noudattamaan pitkiäkin aikoja.

Tässä lyhyt listaus suosituimmista ruokavalioista, joiden avulla onnistut varmasti!

Vähähiilihydraattinen ruokavalio

Vähähiilihydraattinen ruokavalio on tehokas rasvanpoltto ruokavalio, jossa hiilihydraatteja, kuten sokereita ja tärkkelystä, rajoitetaan ja proteiinien ja rasvojen kulutusta lisätään.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio on suosittu painonpudotus ruokvalio, koska se auttaa laihtumaan nopeasti ja usein jopa ilman nälkää.

Paleo

Paleo ruokavalio perustuu ruokiin, joita esihistorialliset esi-isämme söivät, ja siinä suositellaan syömään paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, lihaa, mereneläviä ja pähkinöitä.

Paleo on erinomainen vaihtoehto, jos tavoitteenasi on maltillinen painonpudotus. Tämä ruokavalio ei ole liian rajoittava ja sitä on helppo noudattaa

Välimeren ruokavalio

Välimeren ruokavalio on terveellinen ruokailutapa, joka perustuu Kreikan, Italian ja Espanjan kaltaisten maiden perinteiseen keittiöön. Siinä suositellaan syömään runsaasti vihanneksia, hedelmiä, täysjyväviljaa, palkokasveja, pähkinöitä ja terveellisiä rasvoja.

Cambridge dieetti

Cambridge dieetti on 1970-luvulla kehitetty vähäkalorinen ”kitudieetti”. Siinä syödään erittäin vähäkalorista ruokavaliota muutaman viikon ajan, minkä jälkeen otetaan vähitellen takaisin tavallinen ruoka.

Cambridge painonpudotus on lähinnä muotidieetti, eikä sitä suositella pitkäaikaiseen laihduttamiseen. Sen avulla nopea painonpudotus voi kuitenkin olla helpostikin mahdollista.

HUIPPUTARJOUS KETOILIJOILLE!

Nextory tarjoaa parhaan mahdollisen startin ketodieetin aloittamiseen. Saat 14 päivän maksuttoman kokeilun, jonka aikana voit lukea rajattomasti keto aiheista kirjallisuutta.

Valikoimasta löytyy mm. seuraavat kirjat

  1. Anni Sirviön ketoreseptit
  2. Ketolicious
  3. 10 tunnin dieetti (Ohjeet pätkäpaastoon)
  4. Eroon makeanhimosta: Näin vapaudut sokerikoukusta
  5. Ja runsaasti muita loistavia kirjoja

Yksittäin ostettuna nämä kirjat maksaisivat yli 50 euroa, mutta nyt saat ne käyttöösi 30 päivän ajaksi täysin maksutta! Tämä tietopaketti on varmasti kattavampi kuin kalliit valmennukset!

Mitä vielä odotat? Tee keton aloittamisesta helppoa, äläkä anna huonolaatuisten vinkkien tai vaikeasti valmistettavien reseptien estää unelmapainon saavuttamista!

Tartu tähän tarjoukseen ja huomaat kuinka helppoa keton noudattaminen ja herkullisten keto-ateroiden valmistaminen on!

Lunasta tämä tarjous HETI klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan