fbpx

Paleo Ruokavalio – Kattava opas

Haluatko kohottaa terveyttä ja helpottaa painonhallintaa?

Paleo ruokavalio on loistava tapa tehdä juuri näin. Siinä keskitytään syömään terveellisiä, prosessoimattomia ruokia, joita esi-isämme söivät. Tämä voi auttaa parantamaan yleistä terveyttä, helpottaa painonhallintaa ja kohottaa energiatasoa.

Paleo ruokavaliolla auttaa pitämään nälän poissa, eikä se tunnu läheskään niin rajoitetulta kuin monet muut dieetit – Voit syödä niin paljon terveellisiä paleo ruokia kuin haluat. Et tule katumaan siirtymistä tähän terveelliseen ruokailutapaan.

Tätä ruokavaliota on pienen opettelun jälkeen helppo noudattaa pitkiäkin aikoja, eikä kaloreiden laskemisesta tai aterioiden punnitsemisesta tarvitse huolehtia

Oletko valmis oppimaan lisää Paleo ruokavaliosta? Jatka lukemista!

Mikä on paleo ruokavalio?

Paleo ruokavalio on elämäntapa, jossa keskitytään syömään samanlaisia ruokia kuin esi-isämme. Tämä tarkoittaa sitä, että paleo ruokavalio sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia, lihaa, pähkinöitä ja siemeniä. Vältettäviä ruokia ovat prosessoidut elintarvikkeet, sokeri ja vilja.

Paleota noudattavat uskovat, että tämä ruokailutapa voi parantaa yleistä terveyttä, helpottaa painonhallintaa ja nostaa energiatasoa.

Paleoruokavaliosta on olemassa muutamia muunnelmia, mutta yleisin versio on metsästäjä-keräilijä -ruokavalio.

Tässä ruokavaliossa suositellaan syömään pääasiassa lihaa, kalaa, kananmunia, vihanneksia ja hedelmiä. Se sallii myös jonkin verran pähkinöitä ja siemeniä sekä öljyjä ja kohtuullisen määrän maitotuotteita.

Ruokavalion pääajatuksena on syödä kuten paleoliittiset esi-isämme, joilla ei ollut mahdollisuutta käyttää prosessoituja elintarvikkeita, sokeria tai viljaa.

Mitkä ovat paleo ruokavalion hyödyt?

On monia syitä kokeilla paleoruokavaliota. Ensinnäkin se voi auttaa sinua laihtumaan ja hallitsemaan verensokeritasoja. Paleoruokavalion tiedetään myös parantavan sydämen terveyttä, vähentävän tulehduksia ja ehkäisevän kroonisia sairauksia, kuten syöpää.

Paleo ruokavaliota noudattavat raportoivat myös lisääntyneestä energiasta ja paremmasta henkisestä selkeydestä. Monet ihmiset huomaavat, että heidän ei tarvitse ottaa lisäravinteita, kun he noudattavat paleoruokavaliota, koska he saavat kaikki tarvitsemansa ravintoaineet terveellisistä elintarvikkeista, joita he syövät.

Paleoruokavalion etuja hyödyt pähkinänkuoressa:

 • Parempi yleinen terveys
 • Painonpudotus
 • Energiatasojen nousu
 • Kroonisten sairauksien, kuten sydänsairauksien, diabeteksen ja syövän, riskin pienentyminen
 • Parempi henkinen selkeys
 • Lisääntynyt energiataso.

Miten pääsen alkuun Paleo-ruokavaliossa?

Paras tapa aloittaa Paleo-ruokavalio on päästä siihen helpolla. Aloita poistamalla jalostetut elintarvikkeet, sokeri ja viljat ruokavaliostasi. Lisää runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sekä lihaa, kalaa, munia ja pähkinöitä. Saatat myös haluta kokeilla paleo -ystävällisiä versioita suosikkiresepteistäsi

On myös tärkeää tutustua paleoruokavalioon, jotta saat tietoa sen periaatteista ja siitä, miten siirtyä siihen. Saatavilla on monia hyödyllisiä resursseja, kuten kirjoja, verkkosivustoja ja blogeja

Paleoruokavalio voi aluksi tuntua rajoittavalta, mutta huomaat pian, että on olemassa runsaasti herkullisia ja terveellisiä ruokia nautittavaksi. Kokeile ja näe itse, miten paleoruokavalio voi parantaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi!

Mitä Paleodieetillä tulisi syödä?

Paleo-ruokavaliossa on kyse luonnollisten, käsittelemättömien elintarvikkeiden syömisestä. Tämä tarkoittaa sitä, että keskitytään syömään runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sekä lihaa, kalaa, munia ja pähkinöitä.

Paleo-ruokavaliosta on olemassa muutamia muunnelmia, mutta yleisin versio on metsästäjä-keräilijä-ruokavalio

Tässä ruokavaliossa suositellaan syömään pääasiassa lihaa, kalaa, munia, vihanneksia ja hedelmiä. Se sallii myös joitakin pähkinöitä ja siemeniä, öljyjä ja kohtuullisen määrän maitotuotteita

Paleoruokavalion noudattajat uskovat, että tämä ruokailutapa voi parantaa yleistä terveyttä, helpottaa painonhallintaa ja lisätä energiatasoa.

Mitä hyviä paleo-ystävällisiä ruokia kannattaa syödä?

Joitakin hyviä paleo-ystävällisiä elintarvikkeita, joita kannattaa syödä, ovat mm:

 • Hedelmät : omenat, banaanit, marjat, sitrushedelmät
 • Vihannekset: parsakaali, lehtikaali, lehtivihannekset, sipulit, paprikat
 • Kala: lohi, tonnikala, taimen
 • Liha: naudanliha, kana, sianliha
 • Pähkinät: mantelit, cashewpähkinät, hasselpähkinät, macadamiapähkinät
 • Siemenet: chia-siemenet , pellavansiemenet, kurpitsansiemenet
 • Öljyt: kookosöljy, oliiviöljy, avokadoöljy
 • Maitotuotteet: luomu voi, ghee

Mitä Paleolla ei saisi syödä?

Vältä näitä raaka-aineita paleolla

 • Kaikki viljat: Kaura, ohra, vehnä
 • Palkokasvit: Herneet, linssit, soija, pavut
 • Maitotuotteet
 • Prosessoidut öljyt ja rasvat: Rypsiöljy, auringonkukkaöljy, palmuöljy, margariini
 • Transrasvat: Tätä on margariinissa ja muissa prosessoiduissa tuotteissa.

Paleo ruokavalio esimerkkipäivä

 • Aamupala: Kananmunia pekonin kanssa, lisäksi hedelmä, esimerkiksi appelsiini
 • Lounas: Kanasalaatti, mukaan voi lisätä hieman oliiviöljyä
 • Illallinen: Kaslerpihvejä kasviksilla

Paleo- ja vähähiilihydraattisen ruokavalion eroavaisuudet

Paleo ja vähähiilihydraattinen ruokavalio ovat molemmat suosittuja ruokailutapoja, mutta niiden välillä on joitakin keskeisiä eroja. Paleoruokavalio perustuu ajatukseen, että meidän pitäisi syödä kuten esi-isämme söivät, kun taas vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa keskitytään hiilihydraattien saannin vähentämiseen painonpudotuksen edistämiseksi.

Paleodieetin noudattajat syövät yleensä enemmän proteiinia ja terveellisiä rasvoja kuin VHH ruokavaliota noudattavat, ja he välttävät prosessoituja elintarvikkeita, sokeria ja viljaa. Vähähiilihydraattiset laihduttajat vähentävät usein hiilihydraattien saantia hyvin alhaiselle tasolle.

Pohjimmillaan paleo on vähähiilihydraattinen ruokavalio, joskin sallivampi sellainen, jos sitä verrataan perinteisiin ruokavalioihin.

Usein kysytyt kysymykset paleoruokavaliosta

Voinko  juoda alkoholia Paleo-ruokavaliolla?

Tähän kysymykseen ei ole yhtä ainoaa vastausta, sillä paleoruokavalio sallii tietyn määrän joustavuutta. Jotkut ihmiset haluavat juoda alkoholia Paleo-ruokavaliolla, kun taas toiset välttävät sitä kokonaan. Voit itse päättää, mikä on sinulle parasta.

Voinko  juoda kahvia tai teetä Paleo-ruokavaliolla?

Kahvi tai tee eivät varmasti kuuluneet esi-isiemme ruokalistalle, mutta koska paleo on varsin joustava, voidaan niitä juoda silloin tällöin.

Kahvi sekä tee ovat varsin terveellisiä, antioksidantteja sisältäviä juomia. Kahvin kofeiini saattaa myös auttaa rasvanpoltossa.

HUIPPUTARJOUS KETOILIJOILLE!

Nextory tarjoaa parhaan mahdollisen startin ketodieetin aloittamiseen. Saat 14 päivän maksuttoman kokeilun, jonka aikana voit lukea rajattomasti keto aiheista kirjallisuutta.

Valikoimasta löytyy mm. seuraavat kirjat

 1. Anni Sirviön ketoreseptit
 2. Ketolicious
 3. 10 tunnin dieetti (Ohjeet pätkäpaastoon)
 4. Eroon makeanhimosta: Näin vapaudut sokerikoukusta
 5. Ja runsaasti muita loistavia kirjoja

Yksittäin ostettuna nämä kirjat maksaisivat yli 50 euroa, mutta nyt saat ne käyttöösi 30 päivän ajaksi täysin maksutta! Tämä tietopaketti on varmasti kattavampi kuin kalliit valmennukset!

Mitä vielä odotat? Tee keton aloittamisesta helppoa, äläkä anna huonolaatuisten vinkkien tai vaikeasti valmistettavien reseptien estää unelmapainon saavuttamista!

Tartu tähän tarjoukseen ja huomaat kuinka helppoa keton noudattaminen ja herkullisten keto-ateroiden valmistaminen on!

Lunasta tämä tarjous HETI klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan