fbpx

Miksi paino ei putoa? 10 syytä miksi painonpudotus ei onnistu

Onko mielessä miksi painoa ei putoa, vaikka tuntuu siltä, että teet kaiken oikein – syö terveellisesti ja liikkuu säännöllisesti.

Hidas painonpudotus tai sen pysähtyminen voi turhauttavaa ja lannistavaa, varsinkin jos ponnisteluista huolimatta tuloksia ei näy.

Siihen, miksi paino ei putoa on monia mahdollisia syitä, kuten virheellinen kalorilaskenta, aliarvioitu liikunnan määrä, sairaudet tai hormonaaliset muutokset.

Jos yrität laihduttaa etkä näy tuloksia, jatka lukemista. Tässä artikkelissa yleisimmät syyt siihen miksi paino ei putoa.

10 syytä siihen, miksi paino ei putoa

Tässä 10 syytä siihen miksi paino ei yleensä putoa.

Syöt enemmän kuin luulet

On helppo aliarvioida, kuinka paljon ruokaa syöt, varsinkin jos seuraat kaloreita vain silmämääräisesti tai syöt usein ulkona.

Jos syöt enemmän kaloreita kuin kehosi kuluttaa, paino ei putoa.

Kokeile pitää ruokapäiväkirjaa tai lataa puhelimeen seurantasovellus saadaksesi tarkan käsityksen päivittäisestä kalorien saannista. Saatat yllättyä huomatessasi, että syöt enemmän kuin luulitkaan.

Lisääntynyt lihasmassa

Jos olet laihdutuksen ohessa aloittanut kuntosaliharjoittelun, on todennäköisesti että olet jonkin verran kasvattanut myös lihasmassaa.

Ei siis rasvaa on palanut ja olet saanut enemmän lihasmassaa, joka lisää aineenvaihduntaa ja nopeuttaa painonpudotusta jatkossa.

Et harrasta liikuntaa

Tavallisesti laihdutus ilman liikuntaa on mahdollista, mutta lisäämällä hieman voimaharjoittelua ja aerobista treeniä, voit nopeuttaa painonpudotusta huomattavasti.

Suosittelemem harrastamaan vähintään 30 minuuttia kohtalaisen intensiivistä liikuntaa sekä voimarjoittelua muutaman kerran viikossa.

Jos et halua harrastaa liikuntaa, voit yrittää lisätä aktiivisuustasoasi muilla tavoin, kuten käyttämällä portaita hissin sijaan tai auton kauemmaksi parkkipaikalla.

Sinulla on jokin sairaus

Monet sairaudet voivat aiheuttaa painonnousua, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta ja munasarjojen monirakkulatauti (PCOS)

Jos epäilet, sairautta, joka aiheuttaa painonnousua, älä yritä diagnosoida sitä itse, vaan ota yhteys lääkäriin oikean diagnoosin saamiseksi.

Et nuku tarpeeksi

Liian lyhyet yöunet johtavat usein painonnousuun. Väsymys myös aiheuttaa sen, että haluat syödä enemmän epäterveellistä (sokeripitoista) ruokaa.

Tutkimukset osoittavat, että ihmiset, jotka nukkuvat alle kuusi tuntia yössä, ovat todennäköisemmin ylipainoisia tai lihavia. Yritä nukkua 8-9 tuntia joka yö

Syöt liikaa sokeria

Liiallinen sokerinkäyttö johtaa helposti painonnousuun.

Sokeri on koukuttavaa eikä siitä saatavaa energiaa voida hyödyntää lihaksissa (sokerin hiilihydraatit varastoituvat maksaan tai muuttuvat rasvaksi).

Yritä päästä eroon sokerikoukusta minimoimalla sokerin kuluttaminen. Voit koekilla vähentä sokeria syömällä enemmän täysjyvätuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia ja täysjyväviljaa.

Myös vähähiilihydraattinen ruokavalio on hyvä vaihtoehto, jos uskot olevasi liian koukussa sokeriin.

Aineenvaihduntasi on hidastunut

Hidas aineenvaihdunta voi vaikeuttaa painonpudotusta

Aineenvaihduntaan vaikuttavat monet tekijät, kuten ikä, sukupuoli ja geenit. Et voi muuttaa joitakin näistä tekijöistä, mutta voit lisätä aineenvaihduntaasi syömällä oikeanlaista ruokaa ja liikkumalla säännöllisesti

Olet stressaantunut

Stressi voi olla syy siihen, miksi paino ei putoa.

Kun olet stressaantunut, kehosi tuottaa kortisolia. Tämä hormoni voi johtaa sokeristen ja runsasrasvaisten ruokien himoon, mikä voi aiheuttaa painonnousua. Yritä vähentää stressiä esimerkiksi meditaation tai joogan avulla.

Juot liikaa kaloripitoisia juomia

Runsaasti kaloreita sisältävien juomien kuluttaminen voi edistää painonnousua

Joitakin yleisiä runsaasti kaloreita sisältäviä juomia ovat hedelmämehut, smoothiet, sokeripitoiset virvoitusjuomat ja alkoholijuomat.

Jos haluat laihtua, vaihda nämä vähäkalorisiin juomiin, kuten veteen, keinotekoisesti makeutettuihin virvoitusjuomiin ja sokerittomaan kahviin tai teehen.

Syöt usein ulkona

Kun syöt ulkona, et useinkaan tiedä, kuinka paljon kaloreita ruoassa on. Tämä voi tehdä ylensyönnistä helppoa.

Jos haluat laihtua, kokeile valmistaa enemmän aterioita kotona, jossa voit itse terveelliset valinnat.

Myös esimerkiksi Mealprep, eli usemman aterian valmistus etukäteen voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat syödä kotiruokaa myös töissä.

Paino ei laske vaikka syön vähän

Tuntuuko, ettei paino laske vaikka syöt vähän, eikä mikään edellisen listan seikoista asu kohdalle?

On hyvä muistaa, ettei painonpudotus ole täysin lineaarista, vaan laihduttaessa paino saattaa pysyä samana jopa viikkoja.

Moni laihduttaja neuvoo pitämään herkuttelupäivän, jolloin kaloreita ei lasketa (Älä kuitenkaan vedä överiksi!), tämä voi auttaa nopeuttamaan aineenvaihduntaa.

Kokeile myös pitää viikon verran ruokapäiväkirjaa, niin tiedät, syötkö oikeasti vähän, vai onko jossain aterioissa piilokaloreita.

HUIPPUTARJOUS KETOILIJOILLE!

Nextory tarjoaa parhaan mahdollisen startin ketodieetin aloittamiseen. Saat 14 päivän maksuttoman kokeilun, jonka aikana voit lukea rajattomasti keto aiheista kirjallisuutta.

Valikoimasta löytyy mm. seuraavat kirjat

  1. Anni Sirviön ketoreseptit
  2. Ketolicious
  3. 10 tunnin dieetti (Ohjeet pätkäpaastoon)
  4. Eroon makeanhimosta: Näin vapaudut sokerikoukusta
  5. Ja runsaasti muita loistavia kirjoja

Yksittäin ostettuna nämä kirjat maksaisivat yli 50 euroa, mutta nyt saat ne käyttöösi 30 päivän ajaksi täysin maksutta! Tämä tietopaketti on varmasti kattavampi kuin kalliit valmennukset!

Mitä vielä odotat? Tee keton aloittamisesta helppoa, äläkä anna huonolaatuisten vinkkien tai vaikeasti valmistettavien reseptien estää unelmapainon saavuttamista!

Tartu tähän tarjoukseen ja huomaat kuinka helppoa keton noudattaminen ja herkullisten keto-ateroiden valmistaminen on!

Lunasta tämä tarjous HETI klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan