fbpx

Ketoosi väsymys: Näin tunnet olosi taas virkeämmäksi

Tuntuuko että olosi on väsynyt ketogeenisen ruokavalion aloittamisen jälkeen?

Et ole ainut! Väsymys on yksi yleisimpiä sivuvaikutuksia jotka aineenvaihdunnan siirtyminen ketoosi -tilaa aiheuttaa ensimmäisten päivien tai viikkojen aikana.

Väsymys on myös yksi yleisimmistä syistä, miksi ketogeeninen ruokavalio epäonnistuu monella.

Ei kuitenkaan huolta, muutamalla pienellä muutoksella saat energiatasosi takaisin ylös ja alat saada dieetillä parempia tuloksia.

Jatka lukemista saadaksesi tietoa mahdollisista syistä, miksi tunnet olosi väsyneeksi ja mitä voit tehdä asialle.

Mikä on paras apu ketoosin aiheuttamaan väsymykseen?

Ketoosissa elektrolyyttitasapainon muutokset ja energian puute ovat yleisimmät väsymyksen aiheuttajat. Siksi on tärkeää sisällyttää runsaasti rsavaa ruokavalioon ja täydentää sitä elektrolyyttijauheella.

Valmis elektrolyyttijauhe on loistava valinta ketoilijalle. Se on suunniteltu kohottamaan olo energisemmäksi ja tasapainoisemmaksi. Sitä on saatavana useissa eri mauissa, joten voit löytää itsellesi parhaiten sopivan maun. Ja sitä on helppo käyttää – sekoita se veteen ja nauti.

9 syytä miksi ketoosi väsyttää

Tässä 9 yleisintä syytä miksi monet tuntevat olonsa väsyneeksi ketogeenistä ruokavaliota noudattaessa.

Ketoflunssa

Ketoflunssa on ikävä sivuvaikutus jonka lähes jokainen ketoilija kokee. Kyseessä on tila, jolle on ominaista pahoinvointi, väsymys ja päänsärky.

Ketoflunssa iskee yleensä ensimmäisen viikon aikana hiilihydraattien rajoittamiesta. Onneksi oireet ovat yleensä lyhytaikaisia, ja niiden pitäisi mennä ohi itsestään jonkin ajan kuluttua.

Elektrolyyttien epätasapaino

Elektrolyytit ovat kivennäisaineita, jotka auttavat säätelemään nestetasapainoa. Kehon nestetasapainon häiriöt aiheuttavat helposti mm. väsymystä ja lihaskramppeja.

Nesteet varastoituvat kehossa hiilihydraattien avulla. Ensimmäisten hiilihydraatittomien päivien aikana nämä nesteet poistuvat kehosta.

Toisin sanoen, kun noudatat ketogeenistä ruokavaliota, elimistösi ei pysty varastoimaan elektrolyyttejä samalla tavalla kuin hiilihydraatteja sisältävässä ruokavaliossa.

Et nuku riittävästi

Uni on tärkeää, jotta keho voi korjata itseään ja ylläpitää oikeaa hormonitasoa.

Ensimmäisinä päivinä ketogeenistä ruokavaliota noudattaessa voi olla vaikea saada unenpäästä kiinni. Pyri kuitenkin saamaan riittävästi unta. Voit tehdä tämän varmistamalla, että menet nukkumaan riittävän aikaisin ja että sinulla on hyvä nukkumisympäristö

Huono ruokavalion laatu

Ketogeeniseen ruokavalioon liittyy usein hedelmien ja vihannesten vähäisempi kulutus. Tämä voi johtaa vitamiinien ja kivennäisaineiden puutteeseen, mikä puolestaan voi johtaa väsymykseen.

Tämän välttämiseksi varmista, että syöt monipuolisesti ravinteikasta ruokaa, mukaan lukien vihanneksia.

Et saa tarpeeksi energiaa

Ihmiset joskus sanan ”laihdutuskuuri” sanaan ”vähäkalorinen”

Keto edellyttää, että syöt riittävästi kaloreita pitääkseen energiatasot korkealla.

Ketolla liian alhainen energiansaanti voi aiheuttaa elimistön tyroksiinin ja muiden energiahormonien tuotannon romahtamisen sekä pitkällä aikavälillä heikon olon. Jos tunnet olosi jatkuvasti väsyneeksi, varmista, että syöt riittävästi ruokaa.

Et syö tarpeeksi rasvaa

Keto on runsasrasvainen ruokavalio, mikä tarkoittaa, että sinun on nautittava riittävästi rasvaa energiantarpeesi tyydyttämiseksi.

Jos et saa tarpeeksi rasvaa, keholla ei ole tarpeeksi energiaa, mikä johtaa väsymykseen.

Varmista, että syöt riittävästi rasvaa, erityisesti terveellisiä rasvoja, kuten oliiviöljyä, avokadoa ja pähkinöitä.

Et juo tarpeeksi vettä

Vesi on elimistön toiminnan kannalta välttämätöntä. Se auttaa säätelemään kehon lämpötilaa, kuljettamaan ravintoaineita ja poistamaan jätteitä.

Jos et juo tarpeeksi vettä, kehosi muuttuu tapa, jolla se käyttää energiaa, mikä voi johtaa väsymykseen. Varmista, että juot vähintään kahdeksan lasillista vettä päivässä.

Hiilihydraattivieroitus

Kun korvaat hiilihydraatit rasvoilla, kehosi on sopeuduttava käyttämään uutta polttoainelähdettä.

Tämä voi aiheuttaa väsymystä, koska elimistösi ei vielä osaa käyttää rasvoja tehokkaasti energiaksi. Jos haluat välttää tämän, varmista, että saat ruokavaliostasi riittävästi rasvaa.

Aminohapot

Aminohapot ovat proteiinien rakennusaineita. Ne ovat välttämättömiä monille kehon prosesseille, kuten energiantuotannolle.

Jos et saa riittävästi aminohappoja, elimistösi ei pysty tuottamaan energiaa kunnolla, mikä johtaa siihen, että väsymys.

Varmista, että syöt riittävästi proteiinipitoisia ruokia, kuten lihaa, kalaa, munia ja maitotuotteita.

HUIPPUTARJOUS KETOILIJOILLE!

Nextory tarjoaa parhaan mahdollisen startin ketodieetin aloittamiseen. Saat 14 päivän maksuttoman kokeilun, jonka aikana voit lukea rajattomasti keto aiheista kirjallisuutta.

Valikoimasta löytyy mm. seuraavat kirjat

  1. Anni Sirviön ketoreseptit
  2. Ketolicious
  3. 10 tunnin dieetti (Ohjeet pätkäpaastoon)
  4. Eroon makeanhimosta: Näin vapaudut sokerikoukusta
  5. Ja runsaasti muita loistavia kirjoja

Yksittäin ostettuna nämä kirjat maksaisivat yli 50 euroa, mutta nyt saat ne käyttöösi 30 päivän ajaksi täysin maksutta! Tämä tietopaketti on varmasti kattavampi kuin kalliit valmennukset!

Mitä vielä odotat? Tee keton aloittamisesta helppoa, äläkä anna huonolaatuisten vinkkien tai vaikeasti valmistettavien reseptien estää unelmapainon saavuttamista!

Tartu tähän tarjoukseen ja huomaat kuinka helppoa keton noudattaminen ja herkullisten keto-ateroiden valmistaminen on!

Lunasta tämä tarjous HETI klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan