fbpx

VHH aamupala – 6 reseptiä

Oletko kyllästynyt syömään samaa vanhaa vähähiilihydraattista aamiaista joka päivä?

VHH ruokavalio ei ole tylsä, ja valittavana on useita erilaisia vähähiilihydraattisia aamiaisia. Voit nauttia aamulla lähes mitä tahansa suolaisesta munakkaasta makeaan ja herkulliseen pannukakkuun.

Tämän artikkelin VHH aamupalat eivät ole vain terveellisiä ja herkullisia, vaan ne on myös helppo valmistaa. Et tarvitse mitään erityistaitoja tai -laitteita – vain muutamia yksinkertaisia ainesosia ja hieman ruoanlaiton perustietoja.

Jatka lukemista jos etsinässäsi on juuri sinulle sopiva, terveellinen ja täyttävä vähähiilihydraattinen aamupala.

Millainen on hyvä VHH aamupala?

Hyvä VHH aamupala koostuu laadukkaista rasvoista ja proteiineista. Vaikka sallisitkin hieman korkeamman määrän hiilihydraatteja VHH ruokavalioosi, aamua ei silti kannata aloittaa runsaalla määrällä hiilareita.

Varsinkin jos tavoitteesi on laihtua, keho on yön jälkeen lievässä paastotilassa, jossa se myös polttaa tavallista tehokkaammin rasvaa.

Mikäli aamupala koostuu lähinnä rasvasta ja proteiinista, keho pysyy koko aamupäivän tehokkaasti rasvaa polttavassa tilassa. Myöskin olon pitäisi olla koko aamupäivän ajan virkeä, kun verensokerit ei heittele tai hiilihydratit aiheuta vatsassa turvotusta.

Kannattaako aamupala jättää välistä VHH ruokavaliolla?

Moni kokeneempi VHH laihduttaja jättää aamupalan kokonaan välistä tai myöhäistää sitä muutamalla tunnilla. Tämä onnistuu helposti jos hiilihydraattien saanti on matalaa, koska silloin et juuri tunne aamulla nälkää.

Aamupalan syömättä jättäminen onkin järkevää vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaessa, etenkin silloin kun tavoitteesi on pudottaa painoa.

Aluksi aamupalasta tapana voi olla toki vaikea päästä eroon, silloin kannattaa totuttelu aloittaa esimerkiksi nauttimalla aamuisin vain kuppi kahvia, johon on lisätty jonkin verran laadukasta rasvaa, kuten kookos- tai mct-öljyä.

Top 7 VHH aamupalat

1. Munakasmuffinit kinkun ja juuston kera

Nämä herkulliset munakasmuffini ovat loistava aamiaisvaihtoehto kiireisinä aamuina, kun on pakko napata jotain ja lähteä! Ne ovat täynnä kasviksia ja proteiinia, joten ne pitävät kylläisenä lounasaikaan asti.

Resepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pienet-annosmunakkaat

2. Munakkaat

Munakkaat ovat loistava VHH aamupala laihduttajille, jotka haluavat valmistaa aamiaisensa etukäteen. Tee vain useita munakkaita ja säilytä niitä jääkaapissa muutaman päivän ajan

3. VHH pannukakku

Parasta näissä pannukakuissa on se, että ne on superhelppo valmistaa. Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa ja kypsennä ne paistinpannulla. Ne ovat niin nopeita valmistaa, että voit nauttia niitä kiireisinä arkiaamuina

Resepti: Keto pannukakut

4. VHH Chia puuro

VHH-chiapuuro on herkullinen ja yllättävän yksinkertainen vähähiilihydraattinen aamiainen, joka on yhtä lailla terveellinen ja kuitupitoinen. Se on loistava vaihtoehto niille, joilla on kiire.

VHH-hiapuuroa varten tarvitaan vain chiansiemeniä ja kookosmaitoa tai -kermaa. Tätä aamiaista ei kuitenkaan voi valmistaa käden käänteessä, sillä sen on levättävä useita tunteja.

Resepti: Chiapuuro

5. Kreikkalainen jogurtti

Rasvaa aamiaiselle? Tämän vähähiilihydraattisen aamiaisreseptin avulla terveellisiä rasvoja ei tarvitse kaihtaa! Yhdistä suosikkipähkinöitäsi, siemeniä ja marjoja kreikkalaiseen jugurttiin lisämakua antamaan.

6. Munakokkelit

Munakokkelit ovat VHH-ruokavalion perusruokaa, mutta niitä voi tarjoilla muillakin tavoin. Kokeile lisätä sekaan muita aineksia, kuten pinaattia tai fetajuustoa – voit valmistaa maukkaita ja ravitsevia munakkaita tai munakokkelia hetkessä.

7. VHH sämpylät

Mantelijauhoihin pohjautuva VHH sämpyläresepti on yksinkertainen aamupala vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle.

Voit tehdä näitä sämpylöitä varastoon ja nauttia niitä voin, juuston ja leikkeileiden kanssa.

Resepti: Keto sämpylät

Entä päivän muut VHH ateriat?

Aamupala ei ole päivän tärkein ateria vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaessa. Kurkkaa myös VHH ruokavalio esimerkki, jos etsit valmista vähähiilihydraattista ruokalistaa koko viikoksi.

HUIPPUTARJOUS KETOILIJOILLE!

Nextory tarjoaa parhaan mahdollisen startin ketodieetin aloittamiseen. Saat 14 päivän maksuttoman kokeilun, jonka aikana voit lukea rajattomasti keto aiheista kirjallisuutta.

Valikoimasta löytyy mm. seuraavat kirjat

  1. Anni Sirviön ketoreseptit
  2. Ketolicious
  3. 10 tunnin dieetti (Ohjeet pätkäpaastoon)
  4. Eroon makeanhimosta: Näin vapaudut sokerikoukusta
  5. Ja runsaasti muita loistavia kirjoja

Yksittäin ostettuna nämä kirjat maksaisivat yli 50 euroa, mutta nyt saat ne käyttöösi 30 päivän ajaksi täysin maksutta! Tämä tietopaketti on varmasti kattavampi kuin kalliit valmennukset!

Mitä vielä odotat? Tee keton aloittamisesta helppoa, äläkä anna huonolaatuisten vinkkien tai vaikeasti valmistettavien reseptien estää unelmapainon saavuttamista!

Tartu tähän tarjoukseen ja huomaat kuinka helppoa keton noudattaminen ja herkullisten keto-ateroiden valmistaminen on!

Lunasta tämä tarjous HETI klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan