fbpx

Voikahvi – helppo resepti

Voikahvi (rasvakahvi) on helppo ketoresepti, joka sopii mm. kiireisiin aamuihin, rasva- sekä pätkaastoon tai ketogeenisen ruokavalion aloittamisen helpottamiseen.

Tässä kirjoituksessa resepti voikahvin valmistamiseen sekä hieman lisätietoja sen hyödyistä.

Miksi voikahvi kannattaa sisällyttää ketogeeniseen ruokavalioon?

Voikahvin suosiosta voidaan tavallaan kiittää ketogeenistä ruokavaliota, sillä sen avulla tämän ruokavalion aloittaminen on joidenkin kokemusten perusteella huomattavasti vaivattomampaa.

Voikahvi saattaa mm. auttaa kehoa totuttelemaan rasvan käyttämiseen energiana sekä nopeuttamaan ketoaineiden tuottamista. Jotkut väittävät voikahvin myös vähentävän tyypillisiä ketoosin sivuoireita, kuten ketoflunssaa.

Voikahvi ei ole ainoastaan ”ketoilijoiden” juttu, vaan sopii myös heille jotka haluavat mm. jättää aamupalan välistä ja pitää verensokerit tasaisena aamupäivän.

Koska voikahvi ei sisällä tyypillisesti muuta kuin rasvoja, se ei nosta insuliinitasoja eikä täten käytännössä katkaise kehon paastotilaa.

MCT öljy voikahvin perustana

Voikahvin resepti ei ole kiveenkirjoitettu, voit säädellä rasvan määrää ja laatua mielesi mukaan. Tavallisesti mukaan sekoitetaan voin lisäksi kookos- tai MCT öljyä.

Tavallinen voi tuo rasvakahviin herkullisen maun, mutta ketoilijan kannattaa suosia myös myös keskipitkiä rasvahappoja. Ne muuttuvat kehossa nopeammin energiaksi (ketoneiksi).

Aloittelijan kannattaa aloittaa MCT öljyn käyttö maltillisesti, esimerkiksi yhdellä teelusikallisella. Keho vaatii hieman totuttelua aluksi.

Sekoita voikahvi tehosekoittimella tai pienellä vispilällä

Rasva sekoittuu kahviin huonosti, jotta saat voikahvista ”kaiken irti” tulisi kotoa löytyä vähintäänkin pieni vispilä, mielellään tehosekoitin. Myös pienestä maidonvaahdottimesta saattaa olla jotain apua

Paras voikahvi Warrior Coffeelta

Warrior Coffeen ”pikavoikahvi” on ehkäpä helpoin tapa tutustua voikahviin. Kaikki tarvittava yhdessä paketissa – kotiin ei tarvitse kokeilua varten ostaa kookosöljyjä tai tehosekoitinta.

Lisäksi pikavoikahvit sopivat esimerkiksi retkelle tai töihin mukaan otettavaksi, jolloin ketoilu on helppoa myös esimerkiksi lounastauolla.

Pikavoikahvien lisäksi suosittelen tutustumaan myös Warrior Coffeen käsinpaahdettuihin luomukahveihin ja iltapäivän kahvihetkiin sopivaan kofeiinittomaan ”herkkikseen”. Kaikki Warrior Coffeen tuotteet ovat laadukkaita, tuoreita ja vastuullisesti tuotettuja.

Warrior Coffeen tuotteista ja rasvakahvin tarkemmasta historiasta voit lukea enemmän Warrior Coffeen blogista

voikahvi

Voikahvi

Voikahvi on helppo ketoresepti, joka sopii esimerkiksi aamupalaksi
Valmistelut 10 mins
Ruokalaji Aamupala
Annokset 1
Kalorit 270 kcal

Välineet

  • Tehosekoitin

Ainesosat
  

  • 2 dl Keitettyä kahvia
  • 1 tl MCT öljyä
  • 1 rkl Voita
  • 1 tl Kookosöljyä

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimessa

Huomioitavaa

Kaloriarvio perustuu 30grammaan rasvaa. Lisää rasvaa oman mielen mukaan