Rapea ja erittäin herkullinen Fathead Keto Pizzapohja valmistuu kädenkäänteessä. Tämä mantelijauhoista ja juustosta valmistettava Pizzapohja on vähähiilihydraattinen sekä täysin gluteeniton, eli juuri sopiva pizza ketogeenistä ruokavaliota noudattavalle
Jos aika on rajallinen, kannattaa kokeilla myös yksinkertaisempaa, pelkästä juustosta ja kananmunista valmistuvaa ketopizza -reseptillä valmistuvaa pizzapohjaa

Keto Pizzapohja
Tämä rapea keto pizzapohja on helppo valmistaa ja se suorastaan vie kielen mennessään!
Ainesosat
- 170 g Mozzarellajuustoa
- 2 rkl Tuorejuustoa
- 85 g Mantelijauhoa
- 1 tl Valkoviinietikkaa
- 1 Kananmuna
- ½ tl Suolaa
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
- Kuumenna Mozzarella sekä tuorejuusto keskilämmöllä, esimerkiksi tarttumattomalla pannulla tai kulhossa mikroaaltouunissa. Sekoita kunnes seos on tasaantuu
- Lisää muut ainesosat ja sekoita hyvin. Sähkövatkaimen kanssa sekoitus onnistuu helpommin
- Voitele kädet esimerkiksi oliiviöljyllä ja tasoita taikina leivinpaperin tai uunipellin päälle. Yhden pizzan halkaisija tulisi olla noin 20cm. Taikinan levittäminen onnistuu hyvin kaulimella, kahden leivinpaperiarkin välissä.
- Poista päällimmäinen leivinpaperi (jos käytit) ja tee pizzapohjaan haarukalla joka puolelle reikiä
- Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pizzapohja muuttuu kullanruskeaksi
- Pizzapohja on valmis! lisää haluamasi täytteet ja paista vielä 10-15 minuuttia
Huomioitavaa
Tämä Keto pizzapohja säilyy jääkaapissa 2-3 päivää sekä pakkasessa jopa 2 kuukautta. Valmiiksi paistettu tai edellisen pizzan jämät lämpiävät loistavasti myös mikroaaltouunissa