Go Back
Ketopizza

Keto Pizzapohja

Tämä rapea keto pizzapohja on helppo valmistaa ja se suorastaan vie kielen mennessään!
Valmistelut 15 mins
PAISTOAIKA 30 mins
Ruokalaji pääruoka
Tyyli Ketogeeninen
Annokset 2
Kalorit 581 kcal

Ainesosat
  

  • 170 g Mozzarellajuustoa
  • 2 rkl Tuorejuustoa
  • 85 g Mantelijauhoa
  • 1 tl Valkoviinietikkaa
  • 1 Kananmuna
  • ½ tl Suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
  • Kuumenna Mozzarella sekä tuorejuusto keskilämmöllä, esimerkiksi tarttumattomalla pannulla tai kulhossa mikroaaltouunissa. Sekoita kunnes seos on tasaantuu
  • Lisää muut ainesosat ja sekoita hyvin. Sähkövatkaimen kanssa sekoitus onnistuu helpommin
  • Voitele kädet esimerkiksi oliiviöljyllä ja tasoita taikina leivinpaperin tai uunipellin päälle. Yhden pizzan halkaisija tulisi olla noin 20cm. Taikinan levittäminen onnistuu hyvin kaulimella, kahden leivinpaperiarkin välissä.
  • Poista päällimmäinen leivinpaperi (jos käytit) ja tee pizzapohjaan haarukalla joka puolelle reikiä
  • Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pizzapohja muuttuu kullanruskeaksi
  • Pizzapohja on valmis! lisää haluamasi täytteet ja paista vielä 10-15 minuuttia

Huomioitavaa

Tämä Keto pizzapohja säilyy jääkaapissa 2-3 päivää sekä pakkasessa jopa 2 kuukautta. Valmiiksi paistettu tai edellisen pizzan jämät lämpiävät loistavasti myös mikroaaltouunissa