Onko rasvaimu oikotie onneen?

Rasvaimu eli liposuktio mielletään usein kauniiden ja rikkaiden ihmisten dieetiksi. Otetaan ylimääräiset läskit pois ja jätetään rasvaa kriittisiin paikkoihin. Kriittisillä paikoilla tässä asiayhteydessä tarkoitetaan pyöreää perää ja täyteläistä rintamusta. Rasvaimulla saa kuulemma muotoiltua jopa sixpäkin. Rasvaimu ei todellakaan ole terveellisin laihdutusmenetelmä, mutta voisiko se toimia porttina kohti terveellisempää elämää?

Monelle laihduttajalle on varmasti tullut mieleen ajatus rasvaimusta ja siitä, kuinka nopeasti ja helposti sen avulla saa aikaiseksi tuloksia. Rasvaimu todellakin poistaa tehokkaasti ihon alaisiin kerroksiin kertynyttä rasvaa. Läskin poistaminen tehdään imemällä pillillä ylimääräiset rasvat pois halutuista paikoista. Operaation jälkeen halutut rasvasolut ovat poistettu kehosta kokonaan eikä rasvaa esiinny kyseisellä alueella. Toipuminen operaatiosta kestää kahdesta kahdeksaan viikkoa riippuen käsitellystä pinta-alasta, poistetun rasvan määrästä, mistä rasvaa on poistettu ja yleisesti henkilön fyysisestä kunnosta. Rasvaimun jälkeen käsitelty alue on mustelmilla ja turvonnut. Turvotusta ja ihon toipumista yritetään ehkäistä tukemalla käsiteltyä aluetta tukivaatteilla. Tukivaatteet myös auttavat muotoilemaan operoitua kohdetta. Operaation aiheuttamia kipuja lievennetään särkylääkkeillä. Kipuja saattaa ilmentyä viikkojen ajan rasvaimun jälkeen.

Mistä rasvaa voidaan imeä?

Yleisimpiä rasvaimuoperaation kohteita on takapuoli ja vyötärö. Näille paikoille kertyy perinteisesti naispuoleisille henkilöille rasvaa. Rasvan kertyminen näihin paikkoihin saattaa olla perinnöllistä tai elämäntapoihin viittaavaa. Varsinkin näillä alueilla rasvaimua käytetään ns. selluliitin poistamisessa. Muita rasvaimun kohteita on:

 • Käsivarret
 • Rinnat
 • Lantio
 • Ulkoreidet
 • ”Jenkkakahvat”
 • Selkä
 • Sisäreidet
 • Polvien sisäreunat
 • Olkapäät
 • Leuka ja kaula
 • Miesten rinnat

Rasvaimun terveysvaikutukset

Ylimääräisten läskien poistaminen kehosta hyödyttää ihmisiä, joilla rasvaa paljon. Kun ylimääräinen rasva poistetaan imemällä, saadaan henkilön painoa tiputettua ja samalla esimerkiksi käveleminen helpottuu. Rasvaimun jälkeen ylimääräinen rasva ei hankaloita jokapäiväistä elämää ja ylimääräisen painon aiheuttama rasitus nivelille pienenee.

Rasvaimussa poistetaan rasvasoluja. Rasvasolut eivät uusiudu aikuisilla ihmisillä. Näiden faktojen perusteella voisi tehdä olettaman että rasvaimun jälkeen ei joudu kärsimään läskistä enää ikinä. Asia ei kuitenkaan ole niin. Rasvaimussa ei pystytä poistamaan kaikkia rasvasoluja. Jäljelle jääneet rasvasolut kasvavat ja laajentuvat, jos operaation jälkeen ei pitäydy dieetissä ja noudata terveellisiä elämäntapoja.

Potentiaalisesti suurimmat vaikutukset rasvaimulla ovat kuitenkin operaation jälkeisellä elämäntapamuutoksella. Päästyään kerralla ylimääräisistä läskeistä, on henkilön helpompi aloittaa terveellisemmät elämäntavat ja pyrkiä ylläpitämään saavutetut muodot.

Lisää aiheesta löytyy Wikipediasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Liposuction

Jätä kommentti