Tekeekö mieli vähähiilihydraattista leipää? Tässä resepti, jonka avulla valmistuu maittava ketoleipä. Mikä parasta, tähän ketoleipään tarvitset vain muutaman raaka-aineen joka pitäisi löytyä jokaisen ketokokin keittiöstä!
Omasta mielestäni tämä on myös ehdottomasti paras ketoleipä resepti, sillä lopputuloksena on todellakin vähähiilihydraattinen leipä, joka saattaa olla vaikea erottaa perinteisestä leivästä.
Kyseessä on siis helppo, maittava, mutta ehdottomasti paras kokeilemani ketoleipä resepti!
Ketoleipä
Välineet
- Leipävuoka
Ainesosat
- 85 g mantelijauhoja
- 3 kpl isoa kananmunaa Eriteltyinä
- 30 g voita
- 1,5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 3 tippaa Steviaa valinnainen
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
- Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisista. Halutessasi voit lisätä ripauksen viinikiveä valkuaisten sekaan.
- Sulata voi
- Sekoita keltuaiset ja kolmasosa valkuaisista, lisää sulanut voi, mantelijauhot ja ripaus suolaa. Halutessasi voit lisätä muutaman tipan steviaa vähentämään kananmunan makua leivästä.
- Sekoita kunnes taikina on hieman paakkuinen ja paksu. Lisää valkuaiset ja sekoita varovasti kunnes ainesososat ovat sekoittuneet tasaisesti. Varo ettet sekoita liikaa
- Kaada taikina leipävuodaan ja paista noin 30 minuuttia. Voit varmistaa hammastikkujen avulla että leipä on paistunut kokonaan