Go Back
ketoleipa

Ketoleipä

Perinteisistä raaka-aineista valmistuva ketoleipä on helppo, mutta herkullinen lisuke.
Valmistelut 10 mins
PAISTOAIKA 30 mins
Ruokalaji Lisuke
Tyyli Ketogeeninen
Annokset 10
Kalorit 90 kcal

Välineet

  • Leipävuoka

Ainesosat
  

  • 85 g mantelijauhoja
  • 3 kpl isoa kananmunaa Eriteltyinä
  • 30 g voita
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 3 tippaa Steviaa valinnainen

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
  • Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisista. Halutessasi voit lisätä ripauksen viinikiveä valkuaisten sekaan.
  • Sulata voi
  • Sekoita keltuaiset ja kolmasosa valkuaisista, lisää sulanut voi, mantelijauhot ja ripaus suolaa. Halutessasi voit lisätä muutaman tipan steviaa vähentämään kananmunan makua leivästä.
  • Sekoita kunnes taikina on hieman paakkuinen ja paksu. Lisää valkuaiset ja sekoita varovasti kunnes ainesososat ovat sekoittuneet tasaisesti. Varo ettet sekoita liikaa
  • Kaada taikina leipävuodaan ja paista noin 30 minuuttia. Voit varmistaa hammastikkujen avulla että leipä on paistunut kokonaan