Ketoleipä
Perinteisistä raaka-aineista valmistuva ketoleipä on helppo, mutta herkullinen lisuke.
Valmistelut 10 mins
PAISTOAIKA 30 mins
Ruokalaji Lisuke
Tyyli Ketogeeninen
Annokset 10
Kalorit 90 kcal
- 85 g mantelijauhoja
- 3 kpl isoa kananmunaa Eriteltyinä
- 30 g voita
- 1,5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 3 tippaa Steviaa valinnainen
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisista. Halutessasi voit lisätä ripauksen viinikiveä valkuaisten sekaan.
Sulata voi
Sekoita keltuaiset ja kolmasosa valkuaisista, lisää sulanut voi, mantelijauhot ja ripaus suolaa. Halutessasi voit lisätä muutaman tipan steviaa vähentämään kananmunan makua leivästä.
Sekoita kunnes taikina on hieman paakkuinen ja paksu. Lisää valkuaiset ja sekoita varovasti kunnes ainesososat ovat sekoittuneet tasaisesti. Varo ettet sekoita liikaa
Kaada taikina leipävuodaan ja paista noin 30 minuuttia. Voit varmistaa hammastikkujen avulla että leipä on paistunut kokonaan