Keto juustokakku (VHH)

Keto Juustokakku joka sopii ketogeenistä tai Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle.

Tämä keto juustokakku vaatii vain 7 ainesosaa ja alle 15 minuuttia valmisteluaikaa. Kaiken lisäksi resepti on sokeriton ja maistuu aivan yhtä hyvältä, ellei jopa paremmalta kuin perinteinen juustokakku!

keto juustokakku

Keto juustokakku

Herkullinen ja helposti valmistettava keto juustokakku joka on gluteeniton ja vähähiilihydraattinen.
Valmistelut 15 mins
PAISTOAIKA 1 hr 10 mins
Ruokalaji Jälkiruoka
Tyyli Ketogeeninen
Annokset 16
Kalorit 325 kcal

Välineet

  • Irtopohjavuoka

Ainesosat
  

Keto juustokakun pohja

  • 200 g mantelijauhoa
  • 75 g voita
  • 45 g etyritolia
  • 5 ml vaniljauutetta

Täytteet

  • 900 g tuorejuustoa
  • 160 g etyritolia (karppisokeri)
  • 3 kpl kananmunaa
  • 15 ml sitruunamehua
  • 5 ml vaniljauutetta

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, voitele irtopohjavuoka
  • Sekoita mantelijauhot, sulatettu voi, etyritoli ja vaniljauute kulhossa. Taikinan tulee olla hieman mureneva.
  • Painele taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään toiset 10 min
  • Sekoita tuorejuusto, karppisokeri hitaasti, kunnes seos muuttuu ilmavaksi. Lisää sekaan kananmunat yksi kerrallaan ja lopuksi lisää vielä sitruunamehu sekä vaniljauute. (Sekoita kokoajan matalalla teholla, liian suuri vatkausnopeus tuo liikaa ilmakuplia)
  • Kaada seos irtopohjavuokaan ja tasoita päällystä lastalla.
  • Paista uunissa noin 45-60 minuuttia
  • Ota juustokakku pois uunista. Jos reunat ovat kiinnittyneet vuokaan, irrota ne varovasti puukolla. Anna jäähtyä vuoassa huoneenlämpöön ja siirrä juustokakku jääkaappiin vähintään 5 tunniksi. (Älä poista juustokakkua vuoasta ennen kuin se on kunnolla jäähtynyt)
  • Tarjoile mieluisen lisukkeen kanssa