Go Back
keto juustokakku

Keto juustokakku

Herkullinen ja helposti valmistettava keto juustokakku joka on gluteeniton ja vähähiilihydraattinen.
Valmistelut 15 mins
PAISTOAIKA 1 hr 10 mins
Ruokalaji Jälkiruoka
Tyyli Ketogeeninen
Annokset 16
Kalorit 325 kcal

Välineet

  • Irtopohjavuoka

Ainesosat
  

Keto juustokakun pohja

  • 200 g mantelijauhoa
  • 75 g voita
  • 45 g etyritolia
  • 5 ml vaniljauutetta

Täytteet

  • 900 g tuorejuustoa
  • 160 g etyritolia (karppisokeri)
  • 3 kpl kananmunaa
  • 15 ml sitruunamehua
  • 5 ml vaniljauutetta

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, voitele irtopohjavuoka
  • Sekoita mantelijauhot, sulatettu voi, etyritoli ja vaniljauute kulhossa. Taikinan tulee olla hieman mureneva.
  • Painele taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään toiset 10 min
  • Sekoita tuorejuusto, karppisokeri hitaasti, kunnes seos muuttuu ilmavaksi. Lisää sekaan kananmunat yksi kerrallaan ja lopuksi lisää vielä sitruunamehu sekä vaniljauute. (Sekoita kokoajan matalalla teholla, liian suuri vatkausnopeus tuo liikaa ilmakuplia)
  • Kaada seos irtopohjavuokaan ja tasoita päällystä lastalla.
  • Paista uunissa noin 45-60 minuuttia
  • Ota juustokakku pois uunista. Jos reunat ovat kiinnittyneet vuokaan, irrota ne varovasti puukolla. Anna jäähtyä vuoassa huoneenlämpöön ja siirrä juustokakku jääkaappiin vähintään 5 tunniksi. (Älä poista juustokakkua vuoasta ennen kuin se on kunnolla jäähtynyt)
  • Tarjoile mieluisen lisukkeen kanssa