Keto Juustokakku joka sopii ketogeenistä tai Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle.
Tämä keto juustokakku vaatii vain 7 ainesosaa ja alle 15 minuuttia valmisteluaikaa. Kaiken lisäksi resepti on sokeriton ja maistuu aivan yhtä hyvältä, ellei jopa paremmalta kuin perinteinen juustokakku!
Keto juustokakku
Välineet
- Irtopohjavuoka
Ainesosat
Keto juustokakun pohja
- 200 g mantelijauhoa
- 75 g voita
- 45 g etyritolia
- 5 ml vaniljauutetta
Täytteet
- 900 g tuorejuustoa
- 160 g etyritolia (karppisokeri)
- 3 kpl kananmunaa
- 15 ml sitruunamehua
- 5 ml vaniljauutetta
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, voitele irtopohjavuoka
- Sekoita mantelijauhot, sulatettu voi, etyritoli ja vaniljauute kulhossa. Taikinan tulee olla hieman mureneva.
- Painele taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään toiset 10 min
- Sekoita tuorejuusto, karppisokeri hitaasti, kunnes seos muuttuu ilmavaksi. Lisää sekaan kananmunat yksi kerrallaan ja lopuksi lisää vielä sitruunamehu sekä vaniljauute. (Sekoita kokoajan matalalla teholla, liian suuri vatkausnopeus tuo liikaa ilmakuplia)
- Kaada seos irtopohjavuokaan ja tasoita päällystä lastalla.
- Paista uunissa noin 45-60 minuuttia
- Ota juustokakku pois uunista. Jos reunat ovat kiinnittyneet vuokaan, irrota ne varovasti puukolla. Anna jäähtyä vuoassa huoneenlämpöön ja siirrä juustokakku jääkaappiin vähintään 5 tunniksi. (Älä poista juustokakkua vuoasta ennen kuin se on kunnolla jäähtynyt)
- Tarjoile mieluisen lisukkeen kanssa