Go Back
Print
Recipe Image
Keto kaalilaatikko
Helposti valmistuva juustoinen keto kaalilaatikko
Tulosta resepti
Tallenna
Valmistelut
10
mins
PAISTOAIKA
35
mins
KOKONAISAIKA
45
mins
Ruokalaji
pääruoka
Tyyli
Ketogeeninen
Annokset
6
Kalorit
635
kcal
Ainesosat
900
g
Kaalia
1
kpl
Sipuli
2
kpl
Valkosipulin kynttä
110
g
Voita
350
ml
Kouhukermaa
120
ml
Hapankermaa
170
g
Tuorejuustoa
0,5
tl
Mustapippuria
1
tl
suolaa
170
g
Cheddar juustoa
Valmistusohjeet
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pilko kaali pieniksi siivuiksi.
Sulata voi keskilämpöisellä pannulla. Kuullota kaalia, sipulia ja valkoipulia pannulla noin 10 minuuttia tai kunnes kaali pehmenee.
Lisää sekaan kerma, tuorejuusto, hapankerma ja mausteet. Alenna hellan lämpötilaa ja sekoita.
Hauduta kannen alla noin 5-10 minuuttia
Voite vuoka ja levitätä seos. Ripottele juustoi päälle
Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia enne tarjoilua
Huomioitavaa
Keto kaalilaatikko sopii tarjoiltavaksi erityisesti lihan sekä kalan kanssa. Jämät kannattaa pakastaa ja käyttää myöhemmin