Go Back
keto kaalilaatikko

Keto kaalilaatikko

Helposti valmistuva juustoinen keto kaalilaatikko
Valmistelut 10 mins
PAISTOAIKA 35 mins
KOKONAISAIKA 45 mins
Ruokalaji pääruoka
Tyyli Ketogeeninen
Annokset 6
Kalorit 635 kcal

Ainesosat
  

  • 900 g Kaalia
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 kpl Valkosipulin kynttä
  • 110 g Voita
  • 350 ml Kouhukermaa
  • 120 ml Hapankermaa
  • 170 g Tuorejuustoa
  • 0,5 tl Mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 170 g Cheddar juustoa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Pilko kaali pieniksi siivuiksi.
  • Sulata voi keskilämpöisellä pannulla. Kuullota kaalia, sipulia ja valkoipulia pannulla noin 10 minuuttia tai kunnes kaali pehmenee.
  • Lisää sekaan kerma, tuorejuusto, hapankerma ja mausteet. Alenna hellan lämpötilaa ja sekoita.
  • Hauduta kannen alla noin 5-10 minuuttia
  • Voite vuoka ja levitätä seos. Ripottele juustoi päälle
  • Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia enne tarjoilua

Huomioitavaa

Keto kaalilaatikko sopii tarjoiltavaksi erityisesti lihan sekä kalan kanssa. Jämät kannattaa pakastaa ja käyttää myöhemmin